(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Nepečený paříž s jahodami
Potřebné ingredience
2 smetany ke šlehání, 2 čokoládové tyčinky ledové kaštany, 2 zakysané smetany, 1 větší balíček piškotů, jahody, trochu mletého kokosu
Postup přípravy
Den předem si za stálého míchání svaříme 2 smetany ke šlehání s čokoládami kaštany, odstavíme, chvilkami mícháme a až je studené, dáme do chladničky. Druhý den ušleháme do husta (nepotřebujeme ztužovač, jde to krásně) a pak na nejnižším stupni zašleháme zakysané smetany. Můžeme přidat trochu cukru moučka, dle chuti. Pak si vezmeme dortovou formu, spodek vyložíme piškotama, na to 1/2 směsi, na to zase piškoty, pak vrstvu nakrájených jahod a zalijeme druhou polovinou směsi. Povrch posypeme mletým kokosem. Necháme zaležet nejlépe do dalšího dne. Je to velice jednoduché, osvěžující a moc dobré. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
koželuh
(upraveno)
11. 6. 2012, 21:06
může to být i bez jahod?nebo jde i jiné ovoce?
peta333
(upraveno)
18. 6. 2012, 17:15
@koželuh
také děláme a nejvíce nám chutná s višněmi (kompotované). A někdy, když nemám čas svařit pařížskou šlehačku, ušlehám klasickou, smíchám s kysanou a nakonec dám 2 lžičky kakaa. Jsme nároční, ale tohle nám chutná.
Helca5
(upraveno)
18. 6. 2012, 14:59
@koželuh
Jasně, určitě i bez jahod a dobré je to i s banánem.